Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomysł] Tales of Ratyee

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc!

Ostatnio wpadlem na pomysl stworzenia swojej gry, lecz z 2/3 kumplami, nic nie wyjdzie, oni nic nie potrafia, a ja nadaje sie na dźwiekowca i grafika...

Moglbym poduczyć sie troche C++, html, itp. ale potrzebuje jednej waznej rzeczy, OPINII.

Potrzebuje waszego zdania, czy warto, czy dobry pomysl. To mozecie pisac tam nizej, :D

A teraz fabuła (A raczej cos na początek gry... Sami wiecie) :

FABULA

Jest rok 2525 dokladnie 500 lat od ataku Eikirikrotów na nasz kraj, a zacznijmy od początku.
W swiecie Ratyee do roku 2000, wszystko bylo dobrze, lecz... Po tej dacie wszystko sie zmienilo!
Z niewiadomych przeczyn, jeziora nabieraly wiecej wody, drzewa rosly, kwiaty kwitly w zimę.
Wszystko bylo spowodowane pyłem Eikirikrotów o czym nikt nie wiedzial az do 2344 roku. Kiedy to Ro4lk (Robot od Cikoteu pana Kudsów) odkryl pylek.
Eikirikrotowie, to male, czerwone stworki, o magicznych wlasciwosciach, wyrozniaja sie na okolo 50 roznych odmian.
Miedzy innymi.
Normalni
Wojownik Eikirikrot
Technik Eikirikrot
Epiccy
Wódz gwiazdy Eikirikrotów (przed ostatni Epik)
oraz...
Treeikirikrot (Ostatni Epik)
Kraina Ratyee byla przeogromna, niektore jej zakamarki, byly nieznane wszystkim mieszkancą.
Czerwone sady... Az po wodospady z wodą, "lecąca" do gory...
Wszystko to, zmienia sie teraz na twoich oczach, jestes...
jednym z Wybranców.
Ty wiesz, co stanie sie z tym swiatem, masz nieograniczone mozliwosci,
To wszystko, jest twoje. Caly swiat. Ale dlaczego? Dlaczego twój? Dowiedz sie... I wejdz do tajemniczego jak cala kula ziemska...
TALES OF RATYEE

Wiem ze nie rozumiecie, co to jest Cikoteu itp. Ale mozecie sie domyslic :P
Prosilbym o opinie, co zrobic, itp.

PS. dodam jeszcze, ze w tym swiecie, wszystko jest zautomatyzowane, nie ma sredniowiecza jak w rpg, jest przyszlosc... 3 planety... 4...
Opublikowano

Według mnie ta "fabuła" lekko naciągana :P

Ogólnie po samej fabule ciężko jest coś ocenić, nie jest najgorzej, choć wymaga kilku poprawek.

Ekirikrota, treekirikrot, ratyee - trochę to wszystko za trudne jak dla mnie... Rozmawia dwóch typków: Siema, dziś zabilem ekirikrota!

Jakoś tego nie widzę. :P

Opublikowano

To samo: nazwy trochę za bardzo przesadzone ;)

Boję się jednak, że masz tylko pomysł, lecz brak trochę umiejętności, żeby to wykonać i zapewne będziesz miał stanowisko "nadzorcy". Widziałem już parę takich projektów.

Ale może się mylę więc życzę powodzenia. Tylko nadal nie wiem jaki to gatunek.

ps: Jeśli jest to gra via www, to po co dźwięk? Bo powiedziałeś, że możesz robić za dźwiękowca.

Opublikowano

Dzwiek sie przydaje, no przeciez jak radio bedzie... i muzyka bedzie, i samolot bedzie startowac, to to wszystko bedzie jakos trzeba zrobic cu nie?

Boję się jednak, że masz tylko pomysł, lecz brak trochę umiejętności, żeby to wykonać - Brawo! o to mi wlasnie chodzi. Tutaj pytam was tylko o zdanie :P

@2UP no wiesz co... Przeciez skrotu mozna uzyc :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...